Brandweer redt gewonde aalscholver uit vijver in Den Ham

DEN HAM – De brandweer is aan het begin van de avond op geroepen voor een melding dier te water in een vijver aan de Tumelers in Den Ham. Eerder was de dieren ambulance al ter plekke in verband met een gewonde aalscholver.

Het personeel van de dierenambulance wilden het dier vangen maar dat lukte niet en hebben de hulp van de brandweer gevraagt. Vermoedelijk had de vogel een gebroken vleugel en kon niet meer vliegen. Dit werd een paar dagen eerder al opgemerkt door enkele voorbij gangers. De actie trok veel bekijks van de bewoners uit de buurt.

Nadat de vogel uit de vijver was gered, werd hij door medewerkers van de dierenambulance meegenomen en onderzocht. Daaruit bleek dat de schade aan de vleugel te groot was. De medewerkers van de dierenambulance hebben de aalscholver daarop laten inslapen.